Zachte huid en goed voor uw lichaam          Tot levenslange garantie mogelijk          Bespaar op uw energiekosten           Sanitaire apparaten kalkaanslag vrij

Hoe werken onze waterontharders?

Wat doet een waterontharder?

Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium-ionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. 

Regeneratieproces

Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater, gemaakt met zout, dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout.

Op deze manier garandeert Waterontharder24 drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Werking ontsmettingsmodule

De ontsmettingsmodule maakt door middel van elektrolyse chloor aan uit regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dat betekent dat de harskolom tijdens iedere regeneratie ontsmet wordt en iedere vorm van bacteriegroei is uitgesloten. De aangemaakte chloor verdwijnt naar de afvoer en kan nooit in uw drinkwater terecht komen.

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kun je er geld mee besparen en blijft het huis langer schoon. Verder zijn agressieve schoonmaakmiddelen overbodig geworden en wordt het poetsen een stuk eenvoudiger.

Met een waterontharder kun je geld besparen

Tegeloppervlakken en douchewanden blijven glanzen

Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn overbodig

Minder poetsen

Nadelen van een waterontharder

Net als elk product hebben waterontharders ook een aantal nadelen. Zo zijn de investeringskosten vrij hoog en moet het apparaat regelmatig onderhouden worden.

Investeringskosten

Periodiek onderhoud is nodig

Zoutvoorraad moet bijgevuld worden

Neemt plaats in beslag

Waterontharder kopen?

Neem contact met ons op!

Wij zijn specialist in waterontharders en helpen u graag met het vinden van de beste waterontharder voor uw woning.